Hírek, események

A FEAP Budapesten tartotta meg az 54. találkozóját

A FEAP Budapesten tartotta meg az 54. találkozóját

 

Az Európai Akvakutúra Termelők Szövetsége (FEAP) Budapesten tartotta meg az 54. találkozóját.


A hazai haltermelőket és feldolgozókat összefogó Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) már hosszú évek óta a FEAP tagja, így nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén Magyarországon rendezték meg a konferenciát. Ez az első alkalom, hogy a nagy múltú nemzetközi szervezet hazánkba látogat a rendezvénnyel. Örvendetes, hogy az európai közösség is elismeri a magyar haltermelés értékeit és a hazai haltermelők tudását – nyilatkozta Dr. Németh István a MA-HAL elnöke

 

Az Európai Unióban a második legfontosabb termelt édesvízi halfaj a ponty, Magyarország az évi 11,9 ezer tonnával a harmadik legnagyobb pontytermelő az EU-ban. Magyarországon a ponty után a második legnagyobb mennyiségben előállított édesvízi halfaj az afrikai harcsa, ebből a halfajból Magyarország (3,8 ezer tonna) a legnagyobb termelő, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen ez az elmúlt két évtized kemény munkájának az eredménye.


Dr. Németh István elnök megnyitójában európai szintű összefogasra bíztatta a számos országból érkező halászati szakembereket, hiszen csak közös erővel lehet megoldani az akvakultúra ágazatot érintő problémákat. Beszédében kiemelte, hogy a szektornak növelni kell az alkalmazkodóképességét, új technológiákat és halfajokat kell beemelni a haltermelésbe, valamint innovációra és magasabb gépesítésre van szükség.

 

További információ az Európai Akvakutúra Termelők Szövetségéről: https://feap.info/« vissza