Hírek, események

A keresztény kultúrában a Nagypéntek szigorú böjti nap, ilyenkor a hal lehet a tányéron a főszereplő, ami rengetegféle módon elkészíthető

A keresztény kultúrában a Nagypéntek szigorú böjti nap, ilyenkor a hal lehet a tányéron a főszereplő, ami rengetegféle módon elkészíthető

Mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. A hal könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú vitaminokban gazdag táplálék. A hal-hús tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, továbbá a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg.

 

Aki most az ünnep alkalmából hazai halat fogyaszt (ponty, afrikai harcsa, busa) nem csak a saját immunrendszerét erősíti, hanem segíti a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar haltermelőket!

 

Köszönjük, hogy a hazai haltermékeket választja!



« vissza