Hírek, események

Könyvajánló: A takarmányozás gyakorlati szempontjai a tógazdasági haltermelésben

Könyvajánló: A takarmányozás gyakorlati szempontjai a tógazdasági haltermelésben

Az utóbbi évtizedekben egy sor gazdasági és társadalmi változás következett be. Csatlakozásunk az Európai Unióhoz szükségessé tette, hogy az új gazdasági és jogszabályi környezethez és a változó fogyasztói igényekhez igazodjunk. A fentieken túlmenően egyre fontosabbá válik a minőségi hal, azon belül is a megfelelően tartott és takarmányozott minőségi ponty előállítása, aminek hiányában elképzelhetetlen a hazai termelésű halak fogyasztásának bővülése, és enélkül az európai piacokra való bejutás és tartós jelenlét sem képzelhető el. A leírtak miatt különösen fontossá vált a halgazdálkodási ágazat legfontosabb termelési módszerének, a tógazdasági haltermelésnek és azon belül a termelt hal árát és minőségét alapvetően meghatározó takarmányozásnak rendszerezett áttekintése és az eddig megjelent ismeretanyag kiegészítése. Ennek a gondolatnak a szellemében az Agrárminisztérium Halgazdálkodási Főosztályának gondozásában 2019. májusában megjelent Woynárovich András, Kovács Éva és Péteri András szerzők hiánypótló munkája, melynek címe A takarmányozás gyakorlati szempontjai a tógazdasági haltermelésben. E gyakorlati szakkönyv nyomtatott változatát a kiadó, az Agrárminisztérium Halgazdálkodási Főosztálya közvetlenül, valamint a MA-HAL mint stratégiai partner segítségével osztja ki a szakemberek között, illetve elektronikus változata Magyarország kormányának halgazdálkodási honlapjáról letölthető (https://halaszat.kormany.hu/szakmai-anyagok).

 

(Udvari Zsolt: Könyvajánló, Halázsti Lapok 2019-07)



« vissza