Hírek, események

A szarvasi MA-HAL közgyűlés (2020.09.24.) letölthető anyagai

A szarvasi MA-HAL közgyűlés (2020.09.24.) letölthető anyagai

 

Az idei 44. HAKI Napok zárása után tartotta meg a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) az idei első, elhalasztott közgyűlését. A közgyűlés két fontos témakörben hozott döntést. Egyrészt egyhangú szavazással elfogadták a MA-HAL 2019. évi mérlegbeszámolóját, másrészt – miután év végén lejár a szervezet elnökségének a négyéves mandátuma – megválasztották a jelölő bizottságot.

 

Kovács Zoltán, a Felügyelő Bizottság elnöke a mérlegbeszámolóval kapcsolatban elmondta, hogy a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet 2019. évben eredményesen gazdálkodott annak ellenére, hogy a szervezet összes bevétele elmaradt a 2018. évitől. Ennek legfőbb oka, hogy 2019-ben kevesebb pályázati forráshoz jutott a szervezet. A vizsgált évben a MA-HAL nem kapott forrást az Agrárminisztérium Halgazdálkodási Alapjából, így a pályázati források jelentős része a MOHOSZ-tól származik. A megvalósított projektek költségvetését, valamint a működési költségeket, és a munkavállalók létszámát szigorúan a bevételekhez igazították, így a tárgyévi eredmény pozitív volt. Fontos kiemelni, hogy a MA-HAL-nak lejárt szállítói, vagy adótartozása nem volt ebben az évben. Mindenképen megemlítendő, hogy a taglétszám folyamatosan növekszik így a tagdíjbevételek is növekedtek, ami a szervezet gazdálkodásának alapját jelenti. A tagok, és a Dinnyési Halgazdaság Kft. (bérleti díj) fizetési fegyelme sokat javult az elmúlt években. A felügyelő bizottság elnöke végül azt hangsúlyozta, hogy a pályázati források nélkül nem tudna a MA-HAL eredményes érdekképviseleti munkát végezni.

 

Megválasztották a jelölő bizottságot is, melynek végeredménye: elnök: Kovács Zoltán (Tiszahalker Kft.); Nyugat-Magyarország: Dr. Demeter Krisztián (Dalmand Zrt.); Kelet- Magyarország: Czégé Tibor (Halfarkas Kft.).

 

Letölthető dokumnetumok:« vissza