Hírek, események

SIRHA BUDAPEST 2022

SIRHA BUDAPEST 2022

 


A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet is részt vett SIRHA BUDAPEST 2022 szakmai kiállításon.


Sziráki Bence ügyvezető igazgató az Agrárminisztérium standján tartott egy halas kóstolóval egybekötött előadást, amelynek címe a "A hazai hal, mint kiváló minőségű alapanyag a gasztronómiában" volt.  


Bár a nagy folyószabályzások előtt Magyarországon a halfogyasztás fontos részét képezte a táplálkozásnak, manapság csupán fejenként 6,5 kg halat fogyasztunk évente, ez sajnos nagyban elmarad a 25 kg körüli európai átlagtól.

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet céljai között szerepel a hazai haltermelés és értékesítés felerősítése. Ennek érdekében indítottuk el a rendszeres, legalább heti egy alkalommal történő halfogyasztásra ösztönző HalPéntek kampányunkat.

A halhús kevés koleszterint tartalmaz, ugyanakkor nagy mennyiségben található benne a szervezet számára fontos foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kalcium, továbbá rendkívül gazdag A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitaminokban. A hal forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A halak húsa laza szerkezetű, könnyen emészthető.


További információ: www.halpentek.hu
 « vissza