Hírek, események

Tájékoztatás: Megközelítőleg tízmilliárd forintra pályázhatnak az előttünk álló időszakban a hazai haltermelők

Tájékoztatás: Megközelítőleg tízmilliárd forintra pályázhatnak az előttünk álló időszakban a hazai haltermelők

 


Tegnap megjelent egy cikk a Magyar Nemzetben a haltermelők 9,6 milliárd forintos támogatásával kapcsolatban , amit több médium is átvett és kattintásvadász, félrevezető cikkeket közöltek. 


Nem új támogatási lehetőségről van szó, hanem a MAHOP Plusz forrásairól! 


www.parlament.hu weboldalról letöltöthető az a képviselői kérdés és az agrárminiszter válasza ami alapján a cikk született.


A cikkben szereplő 9,6 milliárd forint a haltermelő vállalkozások számára a  MAHOP Pluszból a teljes uniós ciklusban elérhető beruházási és területalapú források összege, ami úgy jött ki, hogy a teljes operatív program költségvetéséből kivonták a természetes vizek rekonstrukcióját, a marketinget, az adatgyűjtést, az innovációt és TS felhívásokat.


Az új operatív program elfogadás alatt van és még a felhívások kidolgozása is folyamatban van, ezért várhatóan csak jövőre jelennek meg a MAHOP Plusz pályázati lehetőségei.


A  Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet továbbra is egyeztetést folytat a döntéshozókkal a halastavak egyéb támogatási lehetőségeiről és a többi operatív program átjárhatóságáról.
 « vissza