Hírek, események

Aranyszalagot kapott a lillafüredi sebes pisztráng!

Aranyszalagot kapott a lillafüredi sebes pisztráng!

 

Az Aranyszalag Minőség tanúsítványát 2013 óta adja ki a Magyar Gasztronómiai Egyesület kiemelkedő minőségű termékeknek, ahol az előállítás minden mozzanata a minőséget, a jó ízt szolgálja.

 

Lillafüredi sebes pisztráng forrásvíz-táplálta hideg tavakból:  A termelő és az ivadéknevelő tavakat kristálytiszta, hideg, oxigéndús forrásvizek táplálják, ettől lesz a hal húsa jó állagú és jóízű. A telepen köbméterenként 15-25 kg hal nevelődik (ez messze elmarad az intenzív telepek 100-150 kg/m3 halsűrűségétől). Az őshonos sebes pisztrángból (Salmo trutta m. fario Linné, 1758.) évente 1-2 tonna hal kerül piacra innen, elsősorban horgászvizekbe. Hoitsy Görgy egyik célja, hogy az eredeti dunai vérvonalat állítsa vissza. A szivárványos pisztrángnak három törzse él a telepen, ezek ívási időben, növekedési erélyben, színezetben térnek el egymástól.

 

További információ



« vissza