Székhely: 1115 Budapest, Ballagi Mór utca 8. fszt. 2.
Cégjegyzékszám: 01-09-353346
Adószám: 27311420-2-43
Képviseletre jogosult: Timmel Ede ügyvezető
Email: marketing@magyarhal.hu
Web: www.halpentek.hu
Facebook: www.facebook.com/halpentek.hu
A MA-HAL Marketing Nonprofit Kft. 2020. január 27-én jött létre, amelyet a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (66,6 %) és a MOHOSZ (33,3 %) alapított 3.000.000 Ft törzstőkével. A Kft. létrehozásának célja a közös ágazati marketing (pl: HALpéntek) szervezése és lebonyolítása.
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) céljai között szerepel a hazai haltermelés és értékesítés felerősítése. Ennek érdekében indítottuk el a rendszeres, legalább heti egy alkalommal történő halfogyasztásra ösztönző „HalPéntek” kampányunkat.
Szeretnénk, ha a péntek újra a halfogyasztás napja legyen Magyarországon, mivel mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. A hal könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú vitaminokban gazdag táplálék. A hal-hús tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, továbbá a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szív- és érrendszeri beteg. Magyarországon jelenleg csupán 6.7 kg/fő az éves halfogyasztás, ami messze elmarad az EU 20 kg-ot is meghaladó átlagától.
Sokan nem tudják, de Magyarország Európán belül kiemelkedő édesvízi haltermelő ország, az itthon extenzív halastavakban termelt halaknak az állati fehérjeforrások közül a legkisebb a karbonlábnyoma, így ha hazai előállítású haltermékeket fogyaszt, akkor a földet is óvja!
Honlapunkon térképek segítségével megtalálja a hazai halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint válogathat folyamatosan bővülő receptjeink között, amelyekkel szeretnénk bemutatni, hogy a hazai halfajok változatosan és könnyen elkészíthetőek.
Friss információkért kövesse facebook oldalunkat!