A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) céljai között szerepel a hazai halfogyasztás növelése. Mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. A hal könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú vitaminokban gazdag táplálék. A hal-hús tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, továbbá a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg. Magyarországon jelenleg csupán 6.4 kg/fő az éves halfogyasztás, ami messze elmarad az EU átlagától. Magyarország Európán belül kiemelkedő édesvízi haltermelő ország, ezzel a receptfüzettel szeretnénk bemutatni, hogy a hazai halfajok változatosan és könnyen elkészíthetőek.
Az elkészített ételekhez jó étvágyat kívánunk!
Karácsonyi receptfüzet letöltése