HalPéntek - ünnepi receptek

HalPéntek - ünnepi receptek

Fogadja szeretettel ünnepi receptfüzetünket, amelyben egyszerűen elkészíthető, könnyű halfogásokat talál ötletadónak, hogy hogyan csempéssze be a halat a családi ünnepekre és a hétkoznapokba.. Ha tetszettek receptjeink, látogassa meg honlapunkat is (www.halpentek.hu), ahol térképek segítségével megtalálja a hazai halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint további recepteket is talál.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

LETÖLTÉS

Egyszerű halreceptek péntekre

Egyszerű halreceptek péntekre

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) céljai között szerepel a hazai haltermelés és értékesítés növelése, ennek érdekében indítottuk el a rendszeres, legalább heti egy alkalommal történő halfogyasztásra ösztönző „Halpéntek” kampányunkat. Szeretnénk, ha a péntek a halfogyasztás napja legyen Magyarországon, mivel mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. Sokan nem tudják, de Magyarország Európán belül kiemelkedő édesvízi haltermelő ország, az itthon extenzív halastavakban termelt halaknak az állati fehérjeforrások közül a legkisebb a karbonlábnyoma, így ha hazai előállítású haltermékeket fogyaszt, akkor a Földet is óvja!

 

Fogadja szeretettel receptfüzetünket, amelyben egyszerűen elkészíthető, könnyű halfogásokat talál ötletadónak, hogy hogyan csempéssze be a halat a pénteki menüsorába. Ha tetszettek receptjeink, látogassa meg honlapunkat is (www.halpéntek.hu) ahol térképek segítségével megtalálja a hazai halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint további recepteket is talál.

 

Jó böngészést és jó étvágyat kívánunk!

 

LETÖLTÉS

Nyári receptfüzet

Nyári receptfüzet

Fogadja szeretettel nyári receptfüzetünket, amelyben egyszerűen elkészíthető, könnyű halfogásokat talál ötletadónak, hogy hogyan csempéssze be a halat a baráti összejövetelekre is. Ha tetszettek receptjeink, látogassa meg honlapunkat is (www.halpentek.hu), ahol térképek segítségével megtalálja a hazai halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint további recepteket is talál.

 

Jó böngészést és jó étvágyat kívánunk!

 

LETÖLTÉS

Karácsonyi receptfüzet

Karácsonyi receptfüzet

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) céljai között szerepel a hazai halfogyasztás növelése. Mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. A hal könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú vitaminokban gazdag táplálék. A hal-hús tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, továbbá a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg. Magyarországon jelenleg csupán 6.4 kg/fő az éves halfogyasztás, ami messze elmarad az EU átlagától. Magyarország Európán belül kiemelkedő édesvízi haltermelő ország, ezzel a receptfüzettel szeretnénk bemutatni, hogy a hazai halfajok változatosan és könnyen elkészíthetőek.


Az elkészített ételekhez jó étvágyat kívánunk!


 

Karácsonyi receptfüzet letöltése