IX. Nemzeti Halászbál 2020. február 22.

IX. Nemzeti Halászbál 2020. február 22.

 

A helyszínre, az ételre, italra, a szórakoztatásra, és nem utolsó sorban a zenére sem lehetett panasza a IX. Nemzeti Halászbál csaknem nyolcvan résztvevőjének, mert – pestiesen szólva - minden összejött. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) és a Bocskai Halászati Kft. munkatársai igen jól, körültekintően szervezték meg a rendezvényt a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol külön termében, amelynek fővédnökségét Dr. Nagy István agrárminiszter vállalta el. A programot élőzene, gálavacsora, kabaré, tombola jelentette.


A köszöntők sorát – házigazdaként - Horváth Ferenc, a Bocskai Halászati Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg, aki örömét fejezte ki annak, hogy a halászati ágazat szereplőit ilyen nagy létszámban vendégül láthatják. Reményét fejezte ki annak, hogy mindenki jól érzi magát. A házigazdát Kircsi Lajos, a fürdő vezérigazgatója követte, aki Hajdúszoboszló történelmi múltját ismertetve elmondta, hogyan alakult ki, és fejlődött fürdővárossá a település. Ma már az ország harmadik legnagyobb turisztikai bevételét mondhatják magukénak a város lakói, vállalkozói, s nem utolsó sorban az önkormányzata. Dr. Németh István, a MA-HAL elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a halászok ünnepe ez a rendezvény, ahol jó érzés látni, hogy régi kollégák találkoznak, beszélgetnek, miközben kellemes zene mellett kiváló ételeket, italokat fogyasztanak. Az elnök Nagy István agrárminiszter üdvözletét is tolmácsolta azzal, hogy a miniszter optimistán tekint a jövőbe a halászati ágazatot illetően, mert úgy látja, hogy nagy fejlődési lehetőségek nyílnak meg az akvakultúra szereplői előtt. Ehhez kapcsolódóan jegyezte meg Németh István, hogy várhatóan a 2020 utáni támogatási ciklusban a haltermelők területi alapon az ökológiai szolgáltatásért is kapnak támogatást. Az elnök jó szórakozást kívánva, pezsgőpohár koccintással nyitotta meg a IX. Nemzeti Halászbált. A vacsora menüjét hosszan lehetne sorolni. Az ízek kavalkádját még vonzóbbá tette a Szinkron Band zenekar, akik a vacsorához visszafogott élőzenét biztosítottak. Miután mindenki jóllakott, Bagi Iván humorista tette próbára a rekeszizmokat, mégpedig nagy sikerrel. A humorista előadása után a Szinkron Band már teljes hangerővel játszotta a fülbemászó dallamokat, és gyorsan meg is telt a táncparkett az idősebb, és a fiatalabb párokkal egyaránt. A zenét csak a tombola szakította félbe, majd a résztvevők hajnali egy
óráig, kifulladásig ropták a táncot.


Igazi báli hangulat volt a hotel különtermében. Másnap reggel azzal búcsúztak a barátok, kollégák egymástól, hogy jövőre, a jubileumi, X. Nemzeti Halászbálon is találkoznak.

 « vissza