VIII. Nemzeti Halászbál 2019. február 23.

VIII. Nemzeti Halászbál 2019. február 23.

Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) és a Tokaj-Hal Kft. Tarcalon, az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodában tartotta a VIII. Nemzeti Halászbált. A február 23-ai rendezvény fővédnöke Nagy István agrárminiszter volt.

 

A szervezők – miután hazánk legrégebbi és legismertebb borvidékéről van szó – az esti bál előtt a Basilicus Szőlőbirtokra szerveztek kóstolót, amelyen Baji Erika, a cég borásza hét tételt vonultatott fel, köztük egy igazi kuriózumot, a Purcsin szőlőből készített vörösbort. A borkóstoló jól megalapozta a báli hangulatot.

 

A bál műsorvezetője, Simon Norbert köszöntötte a magyar halászság jeles képviselőit, több mint kilencven vendéget. Ringer István tárogatómester kiváló zenéjére még kevesebb figyelem jutott, mert ekkor még a helyek keresése zajlott az asztaloknál. A helyfoglalás után Németh István, a MA-HAL elnökének köszöntőbeszéde hangzott el, aki röviden felidézte a szakmaközi szervezet sikereit, az általa elért eredményeket. Butta László, Tarcal polgármestere ugyancsak szót kapott, és akárcsak a MA-HAL elnöke, sikeres estet kívánt a résztvevőknek, a magyar halászoknak. A bál főszervezője, Kovács Miklós, a Tokaji Hal Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy egy ilyen összejövetelen a barátság, az emberi kapcsolatok elmélyítése a legfontosabb.

 

A szakácsok kitettek magukért: különleges ételeket szolgáltak fel a vendégeknek az ötfogásos vacsorán. Az ínyencvacsora fogásai között Újvári Marika és Egri József fergeteges műsora kötötte le a figyelmet, olyannyira, hogy a jól ismert, fülbemászó operettrészletek éneklésébe a báli résztvevők is bekapcsolódtak. Sajnos gyorsan repült az idő, így a két művésztől is el kellett búcsúzni. A desszerteket ibolyás panna cotta körtével és a nutellás tiramisu-pohárkrém fügével névvel illették, ezek fogyasztását szakította félbe Forgács Gábor humorista előadása, akinek produkcióján mindenki jókat derült. A tombolajegyek sorsolása után a Csonka László vezette háromtagú zenekar húzta a talpalávalót hajnalig.

 

A köszöntőkben elhangzott jókívánságok megvalósultak, mindenki kiváló hangulatban, tánctól elfáradva tért vissza a szálloda patinás, igazán minden kényelmet kiszolgáló szobáiba. Jövőre is találkozunk! – búcsúztak egymástól a résztvevők.

 

(forrás: Hajtun György: Tarcalon báloztak a halászok, Halászati Lapok, XX. évfolyam, 2019. március)« vissza