Hírek, események

A MA-HAL megtartotta tavaszi közgyűlését (2023.05.11.)

A MA-HAL megtartotta tavaszi közgyűlését (2023.05.11.)

2023.05.11.-én tartotta meg Budapesten májusi közgyűlését a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet.


Dr. Németh István a szervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket, ezt követen két tájékoztató előadást hallgathattak meg a résztvevők Papp Zsolt vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkártól, valamint Hollósi Dávidtól ügyvezető igazgató, MBH Bank Agrár- és élelmiszeripari üzletág részéről
Hollósi Dávid ügyvezető igazgató a bank szerepvállalását ismertette a hazai agrár és élelmiszeripari ágazatok finanszírozási lehetőségeiről, valamint kitért a halászati ágazat lehetőségeire is, ami a MA-HAL és az MBH Bank Nyrt. között köttetett stratégiai együttműködési megállapodás szerződés aláírásával végződött helyszínen.

 

Papp Zsolt vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár a MAHOP visszahulló források elosztásáról, valamint a MAHOP plusz pályázat jövőévi megnyitásáról tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit.
Dr. Hoitsy Márton állatorvos halegészségügy aktuális kihívásaival kapcsolatban tartott előadást, Dr. Halasi-Kovács Béla a magyarországi biohaltermelés létjogosultságáról, valamint oragnikus akvakultúra európai és hazai helyzete, európai szabályozása, és a tógazdasági biohaltermelés lehetőségeiről számolt be a közgyűlés résztvevőinek.
A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a MA-HAL 2022. évi pénzügyi beszámolóját, 2023. évi költségtervét.


Több fontos témában voksolt a tagság, a Felügyelő Bizottság javaslatárra az elnökség felterjesztette szavazásra a 2017 óta változatlan tagdíjak összegének emelését, ami a szervezet pénzügyi stabilizálásához elengedhetetlen volt, a közgyűlés elsöprő többséggel ezt a javaslatot is elfogadta, ennek köszönhetően a szervezet eddigi magas színvonalon ellátott érdekképviseleti munkája zavartalanul folytatódhat.
 

MA-HAL közgyűlés jegyzőkönyve(2023.05.11) LETÖLTÉS
 


Dr. Halasi Kovács Béla: A biohaltermelés kilátásai Magyarországon LETÖLTÉS« vissza