A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatósága és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) víziállat-egészségügyi tanfolyamot szervez. A képzés célja a résztvevők víziállat-egészségügyi ismereteinek bővítése annak érdekében, hogy a víziállat-egészségügyi felügyeleti feladatokat megfelelő képesítéssel rendelkező víziállat-egészségőrök láthassák el.
A tanfolyam időpontja: 2024 március 7. (csütörtök)
A tanfolyam helyszíne: Riz Levente Sport és Rendezvényközpont (1173 Budapest, Pesti út 88.)
A tanfolyam díja:
MA-HAL tagoknak: 25.000 forint/fő
MA-HAL tagsággal nem rendelkező szervezeteknek és magánszemélyeknek: 35.000 forint/fő
A jelentkezés után elektronikus számlát küldünk a megadott email címre
A tanfolyamot követő tesztvizsga sikeres teljesítése esetén a bizonyítványt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatósága fogja kiállítani és ezt követően tudja a MA-HAL postázni.
A tanfolyamra jelentkezni az adatlap kitöltésével itt lehet
A jelentkezéseket 2024. március 4. 12 óráig tudjuk fogadni, a tanfolyam maximális létszáma 40 fő. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk.
Az adatlap kitöltése és a képzés díjának befizetése nélkül nem tudjuk elfogadni a jelentkezést!
A víziállat-egészségőr tanfolyam és vizsga feltételei:
Kivonat a 127/2008. (IX. 29.) FVM rendelet 10.§-ból
„(2) Képesített víziállat-egészségőr kizárólag az lehet, aki
a) magánállatorvosi tevékenységet folytat, vagy
b) halászati szak-üzemmérnöki, halászati szakmérnöki vagy okleveles halászati mérnöki képesítéssel rendelkezik, vagy
c) halászati témában dr. univ, PhD vagy kandidátusi fokozatot szerzett, vagy
d) agrármérnök képesítéssel és tízéves halászati munkakörben eltöltött igazolt szakmai gyakorlattal rendelkezik,
és az MgSzH Központ által szervezett képesítő víziállat-egészségügyi tanfolyam elvégezését követően eredményes vizsgát tett.”
(Megjegyzés: a rendelet a NÉBIH korábbi nevét (MgSzH) tartalmazza)
Ajánlott felkészülési anyag: Halegészségügy, halbetegségek