Hírek, események

Információk versenyzőink részére

Információk versenyzőink részére

 

 

Tisztelt Versenyző!


Örömünkre szolgált, hogy jelentkezett a MA-HAL 46. Országos Halfőző Versenyre, szeretnénk néhány információt megosztani

Önnel a versennyel kapcsolatban:
 

A halfőző verseny helyszíne: 8900 Zalaegerszeg, Kazinczy tér (szabadtéren)

A zsűri elnöke: Pálszabó Mihály aranykoszorús mester szakács

A verseny fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter

 

Időbeosztás:

  • A csapatok a rendezvény napján 8:00 órától foglalhatják el főzőhelyeiket, melyet a szervezők a jelentkezések beérkezésének sorrendjében előre kijelölnek. A sörasztalokra felkerülnek a jelentkezési lapon megadott csapatnevek.
  • A halfőzés kezdete előtt 8:30 órakor a csapatvezetőket a Kazinczy téri színpadnál egyeztető megbeszélésre várjuk. Eközben a csapattagok a kijelölt átvevőpontokon - átvételi elismervény aláírásával - átvehetik a tűzteret, a porral oltó készüléket, a halat (5 db 1.7-2.0 kg közötti élősúlyú tisztított ponty), a tűzifát, a kenyeret, és a műanyag egységcsomagot.
  • A rendezvény hivatalos megnyitója 10:00 órakor lesz a Kazinczy téri Nagyszínpadon.
  • 11:30-13:30 Ételek zsűrizése  (a Hotel Aranybárány étterme)
  • 14:30 Eredményhirdetés 
  • Kérjük a főzőcsapatokat, hogy legkésőbb 15:30 órakor hagyják el a rendezvény helyszínét, hogy megkezdődhessen az esti koncertekre történő átépítés.

 

Ételek zsűrizése:


Az elkészült halételeket 11:30-tól 13:30-ig lehet a zsűrihez vinni, az egyik azonosítószámos borítékkal egyetemben. A zsűrizéshez tálcán, ételenként egy adagot, egy tányérban/tányéron adnak le a versenyzők (kivétel egyéb halétel). Az elkészült ételeket kategóriánként 3-5 főből álló zsűri pontozza az alábbi szempontok szerint: tálalás/megjelenés (szín, küllem, illat); íz, zamat, konzisztencia. A pontszámok alapján minden elkészült étel arany, ezüst vagy bronzminősítést (fokozatot) kap. MAXIMÁLIS PONTSZÁM: 100 PONT. (86-100 pont között arany fokozat, 71-85 pont között ezüst fokozat 50-70 pont között bronz fokozat)


Vízvételi lehetőség:


A Zalavíz lajtoskocsijából biztosított az ivóvíz. A szennyvizet (pl.: bográcsmosogatás utáni mosogatóvíz) az erre kijelölt helyre lehet önteni. Kérjük a fával történő főzés után megmaradt hamut, és fahulladékot ne a szennyvízleöntőbe szíveskedjenek dobni, hanem a szennyvízleöntő mellé – erre a célra kialakított – szeméttároló edénybe helyezni.

Ebédjegy-beváltás:


A rendezvényen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában elővételben megváltott, illetve a főzés napján a helyszínen árusított ebédjeggyel (egységár: 500 Ft/db) lehet az elkészült ételekből vásárolni. Egy ebédjegy egy adag étel vásárlására jogosít. A bevétel jótékony célt szolgál, kedvezményezettje: a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény eszközbeszerzésének támogatása.
Az ebédjegyeket a csapatok tartsák meg, azokat 13:00 órától a helyszínen kialakított pénztárban adják le, hiszen a legtöbb adag ételt árusító csapatot is díjazzuk!

Parkolás:


A főzőverseny területére gépkocsival behajtani TILOS! Parkolni a belvárosban, a rendezvény által elzárt területeken kívül lehet. Kérjük, hogy a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek és a rendőrség, valamint a rendezvény szervezőinek utasításait követve. Kérjük kézikocsival, molnárkocsival…. egyéb kisebb szállító eszközökkel készüljenek a főzéshez szükséges eszközök bepakolásához.



További információ a versennyel kapcsolatban:

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/4872340866209495


Sziráki Bence ügyvezető igazgató
Mobil: +36 30 361 3685
E-mail: iroda@magyarhal.hu



« vissza