Hírek, események

Tájékoztatás az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja (október 23.) alkalmából miniszteri elismerésben részesülőkről

Tájékoztatás az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja (október 23.) alkalmából miniszteri elismerésben részesülőkről

Dr. Nagy István, Magyarország agrárminisztere az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja (október 23.) alkalmából az alábbi személyeket részesítette miniszteri kitüntetésben a haza halgazdálkodásért/horgászatért végzett munkájuk elismeréseként.:

Pro Aquacultura Hungariae Díjban részesültek:

Dr. Urbányi Béla, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézetének egyetemi tanára részére, az akvakultúra oktatás, kutatás és innováció területén hazai és nemzetközi színtéren végzett több évtizedes kiváló tevékenységéért. 

Dr. Gorda Sándor a Garda Duo Bt. halászati szakértője részére, a hazai pontytenyésztés területén, különösen a ponty teljesítményvizsgálatában végzett magas színvonalú munkájáért. 

Bertalan József, a Bertalan és Társa Kft. ügyvezető igazgatója részére, a természetes vízi halászat ismereteinek, a szakma örökségének az ökológiai alapú, horgászati célú haltermelés gyakorlatába történő sikeres átvezetéséért. 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerésben részesült

Dankó István, az Aranykárász Bt. ügyvezetője részére, a halgazdálkodás területén folytatott magas szintű szakmai munkájáért, valamint az ágazati érdekképviseletben végzett tevékenységéért. 

Horgászatért Érdemérem kitüntetésben részesül:

Dr. Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese, az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ főigazgatója részére, a vizek, a halak, a horgászok, a horgászat és a horgászsport érdekében végzett több évtizedes, áldozatos munkájáért. 

Dr. Hunya Miklós, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének elnöke részére, a horgásztársadalom és a horgászszervezetek érdekében végzett négy és fél évtizedes lelkiismeretes munkájáért. 

Gratulálunk a kitüntetetteknek!« vissza