Országos Halfőző Verseny 2019

Országos Halfőző Verseny 2019

MA-HAL 45. ORSZÁGOS HALFŐZŐ VERSENY

 

Időpont: 2019. augusztus 31. (szombat)

Helyszín: Ráckeve, Vadkacsa Szabadstrand

Fővédnök: Dr. Nagy István agrárminiszter

A zsűri elnöke: Pálszabó Mihály aranykoszorús mester szakács

 

 

Nevezési határidő: 2019. Augusztus 21.

 

Nevezési díj:

 • Egy halétel készítése/nevezése esetén: 9.000 Ft/csapat
 • Két halétel készítése/nevezése esetén: 12.000 Ft/csapat

 

Nevezés online: ITT 

 

Fizetés: átutalással a MA-HAL bankszámlájára: K&H Bank: 10402166–21617687–00000000

 

 

 

VERSENYSZABÁLYZAT

 

A versenyt nyílt bajnokságként hirdetjük meg, mindenki részt vehet, aki a versenyszabályzatot elfogadja.

 

A szabadtéren megrendezett verseny célja a halételek, illetve a halgazdálkodás népszerűsítése. Ennek érdekében a látogatók ingyenesen megkóstolhatják a versenyzők által készített ételeket, amihez a versenyzőknek kell biztosítani legalább 20 kóstoló adagot ételenként (a kóstoló edényeket a MA-HAL biztosítja). A belépés díjtalan!

 

Hagyományőrző rendezvényünkön versenyzőink 4 kategóriában mérhetik össze halfőző tudományukat:

 

 1. Dunai jellegű halászlé
 2. Tisza-Körösi jellegű halászlé
 3. Afrikai harcsa különlegességek
 4. Egyéb halétel

 

Egy versenyző csapat maximum 2 kategóriában készíthet ételt!

 

A versenyben csak a helyszínen készített ételek versenyezhetnek!

 

A nevezési díj tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat:

 

 • főzőhely, parti-sátor, 2 db sörpad 1 db asztal
 • főzött ételenként 4 db kb. 1,5 kg-os ponty, az afrikai harcsa különlegességek kategória esetén 3 db kb. 1,5 kg-os afrikai harcsa
 • 20 db kóstoló edény és evőszköz, ételenként 2 kg kenyér
 • ivóvíz, szemeteszsák

 

A versenyzőnek kell gondoskodnia a következőkről:

 

 • bográcsállvány, bogrács,
 • konyhai eszközök, adalékanyagok (fűszerek, kéziszerszámok, vágódeszka, edények, tálca, tányér a zsűrinek leadott ételhez, stb.)
 • az „Egyéb halétel” kategória versenyzői, ha nem pontyból készítik az ételeiket, a kóstoltatáshoz szükséges többlet halról is önmaguknak kell gondoskodniuk.
 • a jogszabályi előírásoknak megfelelő gázpalack égővel. A FATÜZELÉS TILOS!

 

Az elkészült ételeket a kapott sorszámmal 12:00 és 13:30 óra között lehet leadni a zsűri sátornál, amiket kategóriánként 3+1 főből álló zsűri pontozz az alábbi szempontok szerint: megjelenés (szín, küllem, illat)  íz, zamat, konzisztencia. A pontszámok alapján minden elkészült étel arany, ezüst vagy bronzminősítést (fokozatot) kap. Maximális pontszám: 100 pont. 86-100 pont között arany fokozat, 71-85 pont között ezüst fokozat 50-70 pont között bronz fokozat

 

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje (a legmagasabb pontszámot elért versenyzők) értékes tárgynyereményben részesül. Minden fokozatba sorolt étel készítője oklevelet és az alkalomra címkézett bort kap ajándékba. Az abszolút győztes egy évre hazaviheti „Az ország legjobb halfőzője” vándorserleget és elnyeri az ezzel járó fődíjat.

 

 

A regisztráció alkalmával a versenyzők egy borítékot húznak, amelyben két egyforma, mások által nem ismert azonosítószámot kapnak ételenként. Az egyiket a versenyző magánál tartja az eredményhirdetésig, a másikat az elkészült étel mellé helyezi és leadja a zsűrizéshez. Az eredményhirdetés az azonosítószámok alapján történik.

 

A regisztráció 8:00 órakor nyit, a kijelölt főzőhelyeket csak sikeres regisztráció után lehet elfoglalni, ezután történik a MA-HAL által biztosított hal kiosztása.

 

Minden csapatnak ajánlott nevet választani, és javasoljuk az egységes megjelenést (póló/kötény, stb.) a 45. Halfőző verseny alatt, beleértve a díjkiosztó ünnepséget is.

 

A 45. Országos Halfőző Verseny ideje alatt a versenyző csapatok szervezetekre/vállalkozásokra, haltermékekre és a halfogyasztás ösztönzésére utaló reklámanyagokat térítésmentesen helyezhetnek el a részükre lekülönített területen.

 

A verseny ideje alatt a következőket biztosítja a rendezőség: WC/toalett; orvosi ügyelet; rendvédelem; színpad; kulturális program; parkolóhely.

 

A versenyen, illetve a rendezvényen fénykép és videó felvételek fognak készülni, amelyeken a résztvevők is szerepelhetnek, ezért amennyiben valaki/valakik nem szeretnék, hogy ez nyilvánosan is elérhető legyen, kérjük, jelezze azt a nevezési lapon.

 

A főzőhelyek száma korlátozott, azok kimerülése esetén a regisztráció lezárul!

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

További információ:

 

 • Facebook esemény
 • E-mail: iroda@magyarhal.hu
 • Telefon: 00(36) 1 355 7019
 • Személyesen: 1115 Budapest, Ballagi Mór u. 8. fsz. 2. Nyitva tartás: H-P 9-15 óra (Előzetes bejelentkezés szükséges)

 

 

 

 « vissza