Nagy sikerrel zárult a XXXVIII. Országos Halfőző Verseny a versenyzők és a közönség körében is.
A versenyzők 5 kategóriában mérték össze tudásukat, 42 versenyző 55 különböző halételt készített, melyeket most először megkóstolhatott a közönség is a helyszínen vásárolható kóstolójegyek ellenében.
A verseny és a halételek népszerűségét mutatja, hogy több mint 1500 kóstoló adag fogyott el a versenyen.
A VERSENY EREDMÉNYEI:
Dunai halászlé kategória:
I. Nagy József / Győri Előre HTSZ
II. Molnár Zoltán / Baja-Hal Kft.
III. Dr. Novics György / Baja-Hal Kft
Tiszai-kőrösi halászlé kategória:
I. Mészáros Pál / Halász Kft.
II. Szabó András / ÖKO 2000 Vállalkozás
III. Németh Antal / ÖKO 2000 Vállalkozás
Afrikai harcsa különlegességek:
I. Mészáros Pál / Halász Kft.
II. Nagy Sándor / Bocskai Halászati Kft.
III. Dr. Novics György / Baja-Hal Kft.
Egyéb halétel kategória:
I. Jenei László / Fish-Coop Kft.
II. Balyi Zsolt / Óbuda Szövetkezet
III. Rátkai István / ÖKO 2000 Vállalkozás
Győriek a bográcsnál:
I. Sárvári Tibor
II. Fördös István
III. Bőr Ferenc
Az „Ország legjobb halfőzője” fődíjat JENEI LÁSZLÓ nyerte, az ezzel járó vándorserleget és a 150.000 forintos utazási utalványt is Ő vihette haza.
Jövőre a XXXIX. Országos Halfőző Versenyt Szigetváron a történelmi várban rendezzük meg, és a házigazda szerepét a Tógazda Zrt. vállalta fel.