Hírek, események

A MOHOSZ és a MA-HAL közös javaslatot készített a Halászati Operatív Program 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó intézkedéseire és forrásfelosztására

A MOHOSZ és a MA-HAL közös javaslatot készített a Halászati Operatív Program 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó intézkedéseire és forrásfelosztására

 

Tízedik alkalommal rendezte meg 2020. január 30-31-én a Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszéke a Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozót, közel kétszáz résztvevővel.

 

A szakmai összefogást jelképezte, hogy a találkozón adta át Dr. Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke és dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke a két szervezet az Agrárminisztérium részére készített közös javaslatát a Halászati Operatív Program 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó intézkedéseire és forrásfelosztására, a dokumentumot Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára vette át.

 

A javaslat fontos célként tűzi ki a működő halastavi kapacitások növelését és fejlesztését, a halfeldolgozó üzemek, vágó- és értékesítési pontok létesítését és kapacitásnövelését, valamint az innováció és technológiafejlesztést akvakultúrában és a halfeldogozásban.

 

A dokumentum kiemelt hangsúlyt fektet a halastavak természetiérték-fenntartásának támogatására. Az Európai „Zöld megállapodásban” is hangsúlyozott biológiai sokféleség fenntartásában meghatározó szerepet játszanak az európai tógazdaságok, amelyek egyedálló módon őrzik meg és a visszatelepülésekkel és visszatelepítésekkel gazdagítják az értékes vizes ökoszisztémákat.

 

Továbbá kiemelt cél a hazai halfogyasztás ösztönzése. A piaci helyzet, illetve a fogyasztói igények gyors változása szükségessé teszi a halfogyasztás ösztönzésének korszerűsítését, új módszerek alkalmazását. Tekintettel az értéklánc összetettségére, illetve a termelés és az értékesítés szerves kapcsolódására egy új típusú marketingprogram csak az érdekeltek minél nagyobb összefogásával valósítható meg sikeresen.

Megjelent a Halászati Lapok februári száma

Megjelent a Halászati Lapok februári száma részletek

Megjelent a MAHOP-2.3-2016 számú felhívás módosítása

Megjelent a MAHOP-2.3-2016 számú felhívás módosítása részletek

Gyászhír - Elhunyt Dr. Balázs László a Halászati Terméktanács nyugalmazott igazgatója

Gyászhír - Elhunyt Dr. Balázs László a Halászati Terméktanács nyugalmazott igazgatója részletek

Meghívó: IX. Nemzeti Halászbál (2020.02.22.)

Meghívó: IX. Nemzeti Halászbál (2020.02.22.) részletek

X. Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozó 2020

X. Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozó 2020 részletek

Megjelent a Halászati Lapok januári száma

Megjelent a Halászati Lapok januári száma részletek

A süllő lett az év hala 2020-ban

A süllő lett az év hala 2020-ban részletek

MA-HAL ünnepi nyitva tartás

MA-HAL ünnepi nyitva tartás részletek

Karácsonyi AM - MA-HAL - AMC közös sajtótájékoztató

Karácsonyi AM - MA-HAL - AMC közös sajtótájékoztató részletek

Térképen kereshetőek a karácsonyi halárusító pontok!

Térképen kereshetőek a karácsonyi halárusító pontok! részletek

Kapj rá! a halra az adventi időszakban is!

Kapj rá! a halra az adventi időszakban is! részletek