Hírek, események

Információk versenyzőink részére: MA-HAL 45. Országos Halfőző Verseny (Ráckeve, 2019.08.31.)

Információk versenyzőink részére: MA-HAL 45. Országos Halfőző Verseny (Ráckeve, 2019.08.31.)

Kedves Versenyzőnk!


Örömünkre szolgált, hogy regisztrált a MA-HAL 45. Országos Halfőző Versenyére, szeretnénk néhány információt megosztani Önnel a versennyel kapcsolatban:


Időpont: 2019. augusztus 31. (szombat) 8:00-17:00
Helyszín: Ráckeve, Vadkacsa Szabadstrand

 

8:00-9:00 Versenyzők regisztrációja és alapanyagok kiosztása (hal, kenyér, kóstoló edények)  - információs sátor
10:00 Megnyitó (színpad)
11:30-13:30 Ételek zsűrizése (az elkészült ételeket a zsűri sátorhoz kell vinni)
14:30 Eredményhirdetés (színpad)

 

Kipakolás céljából a rendezvény helyszínére (szabadstrand) sajnos nem lehet behajtani gépkocsival, versenyzőink részére ingyenes parkolást biztosítunk: https://goo.gl/maps/d7Q7eCGnMgmg4anG7


A nevezési díj tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat:

  • főzőhely, parti-sátor, 2 db sörpad 1 asztallal,
  • főzött ételenként 4 db kb. 1,5 kg-os tisztított ponty, vagy afrikai harcsa  esetén 3 db kb. 1,5 kg-os nyúzott afrikai harcsa törzs
  • ivóvíz, szemeteszsák.
  • kenyér és kóstoló edény a látogatók kóstoltatásához


A versenyzőnek kell gondoskodnia a következőkről:

  • bográcsállvány, bogrács,
  • konyhai eszközök, egyéb alapanyagok (fűszerek, kéziszerszámok, vágódeszka, edények, tálca, tányér a zsűrinek leadott ételhez, stb.)
  • a jogszabályi előírásoknak megfelelő GÁZPALACK égővel, továbbá a FATÜZELÉS TILOS!

 

A szabad téren megrendezett verseny célja a halételek, illetve a halgazdálkodás népszerűsítése, ennek érdekében a látogatók részére a versenyzőknek kell biztosítani legalább 20 kóstoló adagot ételenként.


Ételek zsűrizése:
Az elkészült halételeket 11:30-tól 13:30-ig lehet a zsűrihez vinni, az egyik azonosítószámos borítékkal egyetemben. A zsűrizéshez tálcán, ételenként egy adagot, egy tányérban/tányéron kell leadni! (kivétel vegyes haltál). Az elkészült ételeket kategóriánként 3-4 főből álló zsűri pontozza az alábbi szempontok szerint: tálalás/megjelenés (szín, küllem, illat); íz, zamat, konzisztencia. A pontszámok alapján minden elkészült étel arany, ezüst vagy bronzminősítést (fokozatot) kap. MAXIMÁLIS PONTSZÁM: 100 PONT. (86-100 pont között arany fokozat, 71-85 pont között ezüst fokozat 50-70 pont között bronz fokozat)


Eredményhirdetés (színpad, 14:30):
Minden kategória első három helyezettje (a legmagasabb pontszámot elért versenyzők) tárgynyereményben részesül. Minden fokozatba sorolt étel készítője oklevelet és az alkalomra címkézett bort kap ajándékba. Az abszolút győztes egy évre hazaviheti „Az ország legjobb halfőzője” Vándorserleget és elnyeri az ezzel járó Fődíjat. A Vándorserleget a 46. Országos Halfőző Versenyre vissza kell juttatni.

Abban az esetben, ha még nem fizette be a nevezési díjat, akkor ezt csütörtökig megteheti még átutalással a MA-HAL bankszámlájára (K&H Bank: 10402166–21617687–00000000), a megjegyzésbe kérem írja bele a csapat nevét.


Nevezési díj:

  • Egy halétel készítése/nevezése esetén: 9.000 Ft/csapat
  • Két halétel készítése/nevezése esetén: 12.000 Ft/csapat


További információ a versennyel kapcsolatban:



Facebook esemény 


Sziráki Bence ügyvezető igazgató
Mobil: +36 30 361 3685
E-mail: iroda@magyarhal.hu


Számlázással és fizetéssel kapcsolatos segítség (H-P 9:00-15:00):


Terna Szilvia adminisztrátor
Tel: +36 (1) 355 7019
E-mail: terna.szilvia@magyarhal.hu 

 

Szeretettel várjuk Önt és csapatát augusztus 31-én Ráckevén!

 

Kelt: Budapest 2019. augusztus 27.

 

Üdvözlettel:

 

a MA-HAL csapata

 

 

 



« vissza