Hírek, események

Megjelent az Agrárminisztérium Haltermelők és halfeldolgozók védjegyhasználati jogosultság megszerzésének támogatása 2018 c. nyílt pályázati felhívása

Megjelent az Agrárminisztérium Haltermelők és halfeldolgozók védjegyhasználati jogosultság megszerzésének támogatása 2018 c. nyílt pályázati felhívása

Hazai fogyasztói felmérések alapján a halfogyasztás növelésének egyik legfontosabb kihívása a haltermékek iránti fogyasztói bizalom növelése. A hal és haltermék védjegyek használata a fogyasztók számára garantálja a termék eredetét és a megbízható, ingadozásmentes minőséget. A haltermelők és a halfeldolgozók a védjegyek használatával a minőségi hazai halhús termékek népszerűsítése mellett a hazai halhúsból készült termékek irányába orientálhatják a fogyasztókat. A kiváló minőségű haltermékek jelenlegi termékkínálaton belül történő megkülönböztetése és kiemelése minőségi garanciát jelent a fogyasztók számára.

 

A pályázat tárgya

A támogatás kizárólag védjegyhasználati jogosultság (pl. Minőségi Magyar Hal, Magyar Termék, Kiváló Magyar Élelmiszer, HÍR védjegy) megszerzéséhez használható fel.

 

A támogatás formája, mértéke és a finanszírozás módja

A támogatási jogviszony az Agrárminisztérium és a kedvezményezett pályázó között jön létre támogatási szerződés formájában. A pályázók részére a megítélt támogatás a támogatási szerződésben rögzített módon történik utófinanszírozással egy összegben.

A támogatott tevékenységhez a támogatáson felüli saját forrás biztosítása nem feltétel. A támogatás intenzitása: 100%, amennyiben a Bíráló Bizottság nem tesz más javaslatot.

A legkisebb pályázható támogatási összeg 150 000 Ft, a legnagyobb pályázható összeg 1 000 000 Ft. Pénzügyileg teljesített számlák alapján számolhat el a pályázó a támogatási szerződésben meghatározott összeg mértékéig.

 

Elszámolható költségek

A pályázó kizárólag a védjegyhasználati jogosultság megszerzéséhez kapcsolódó tanúsítási eljárás során felmerülő, számlával igazolt auditori díj költségei és laborvizsgálat költségei részesülhetnek támogatásban.

 

Pályázatok benyújtásának határideje:

2018. július 5-től folyamatos a 10°000°000 Ft-os támogatási keret felhasználásáig, de legkésőbb 2018. október 15-ig.

 

A pályázati felhívás és pályázati dokumentáció letölthető a http://www.kormany.hu/hu/dok?source=3&type=206#!DocumentBrowse linkről

 

forrás: Agrárminisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály« vissza