Hírek, események

Sikeresen befejeződött a haltelepítés az állami tulajdonú horgászvizeken

Sikeresen befejeződött a haltelepítés az állami tulajdonú horgászvizeken

 

Sikeresen befejeződött a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet által kezdeményezett országos, rendkívüli haltelepítés az állami tulajdonú horgászvizeken.

 

A Kormány döntése alapján az elmúlt hetekben a magyar haltermelők megsegítése, munkahelyeik megtartása érdekében korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutottak az állami tulajdonban lévő horgászvizek halgazdálkodási hasznosítói. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által sikeresen megvalósított intervenciós haltelepítés a magyar halgazdálkodás történetének eddigi legnagyobb logisztikai feladata volt, melynek eredményeként 18 szállítási napon, összesen 324 horgászvízbe 1177 tonna ponty került kihelyezésre.

 

A döntés nemcsak a közvetlenül érintett mintegy 1500 halászati és 2500 halgazdálkodási munkahely megtartását segítette, de - a koronavírus világjárvány kapcsán elrendelt veszélyhelyzeti korlátozások fokozatos enyhítése mellett - gyorsan és hatékonyan szolgálja a dinamikusan tovább bővülő szabadidős sporthorgászat, a világelső horgász versenysport, valamint a horgászturizmus újraindítását, emellett a hazai halfogyasztás élénkítését is. A felvásárlás támogatási keretösszege bruttó 800.000.000 Ft volt, amelyet az Agrártárca biztosított.

 

A MOHOSZ honlapján elérhető az akcióban részt vevő telepített vizek listája.« vissza