Hírek, események

Továbbra is engedélyezett az élelmiszer és az élőállat szállítások folyamatos végzésére

Továbbra is engedélyezett az élelmiszer és az élőállat szállítások folyamatos végzésére

Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint Dr. Balogh János r. altábornagy úr által 2020. március 16-án kiadott árufuvarozók ’felmentés alkalmazása házi karantén esetén’ továbbra is érvényben van:


A járványügyi veszélyhelyzet elhárítását segítő Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs áttekintette az áruszállítást végző járművezetők ismételt munkába állásának lehetőségét és az alábbi határozatot hozta, amelyről az Országos Rendőrfőkapitány levélben tájékoztatta az Országos Tisztifőorvost:

A magyar állampolgárságú járművezető a hatósági házi karantén kötelező 14 napos tartama alatt abban az esetben vállalhat újra gépkocsivezetői munkát, ha biztonságos vezetésre képes állapotban lévőnek tartja magát, nem tapasztalja magán a betegség tüneteit, és ezt munkáltatója is így ítéli meg. A járművezető ennek teljesülése esetén is csak abban az esetben hagyhatja el a számára kijelölt hatósági házi karantén helyszínét, ha erről az illetékes járványügyi hatóságot (határozatot hozó járási hivatal) értesíti, és a felrakóhelyről az országot az egyébként tranzit útvonalként kijelölt úton, legfeljebb az előre megjelölt üzemanyagtöltő állomást igénybe véve hagyja el.
 « vissza